Na strokovni ekskurziji v München smo obiskali Univerzo v Münchnu (Oddelek za medije in komuniciranje), kjer so za nas pripravili predavanja mednarodno uveljavljeni profesorji. Nemško Novinarsko šolo nam je predstavila direktorica šole, Süddeutsche Zeitung pa vodja oddelka za uredniške inovacije. Obiskali smo tudi bavarsko javno televizijo in radio ter si ogledali nemški tehniški muzej. Bilo je tako dobro, da smo pozabili na fotografije in jih objavili šele leta 2020 (!) 😉

« of 2 »

Strokovni program je vključeval obiske medijskih institucij in predavanja znanstvenikov iz lokalnega okolja. Obiski so vključevali:

    • Obisk Univerze v Münchnu (Oddelek za medije in komuniciranje), kjer so za slušateljice in slušatelje predavanja pripravili mednarodno uveljavljeni profesorj Neil Thurman, Thomas Hanitzsch, Michael Meyen, Angela Nienierz in drugi.
    • Nemško Novinarsko šolo, osrednjo izobraževalno ustanovo za novinarje v Nemčiji, ki jo je predstavila Henriette Löwisch, direktorica šole.
    • Süddeutsche Zeitung, osrednjo nemško časnikarsko institucijo, ki jo je študentkam in študentom predstavil Wolfgang Jaschenski, vodja oddelka za uredniške inovacije.
    • Predstavitev bavarske javne televizije Bayerische Rundfunk (BR) in radia, kjer so nas sprejeli uredniki na teh institucijah: Steffen Jenter, odgovorni urednik B5, in Anja Miller, odgovorna urednica informativnega programa.

Poleg ogleda nekaterih lokalnih znamenitosti, kot je na primer Olympia Turm, smo si ogledali tudi nemški tehniški muzej (Deutsches Museum).

Prejšnji članekSe bodo laški prostovoljni gasilci priključili prvim posredovalcem?
Naslednji članekLokalni televizijski dopisnik
Novinarke_ji
Uporabniški račun Katedre za novinarstvo. Katedra izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.