Zbornik Demokratično komuniciranje

Ob stoletnici rojstva dr. Franceta Vrega, očeta študija novinarstva in komunikologije na Slovenskem, je izšla publikacija Demokratično komuniciranje: izbrana dela, ki je prosto dostopna na tej povezavi.
V obsežnem zborniku, ki sta ga uredila Igor Vobič in Slavko Splichal, so obeleženi nekateri od življenjskih mejnikov, ki so izšli iz Vregovega novinarskega in uredniškega dela med drugo svetovno vojno in v letih po njej: zamisel in ustanovitev novinarskega študija v Ljubljani, utemeljitev komunikologije kot nove znanstvene discipline v Sloveniji in po celotni Jugoslaviji ter institucionalizacijo sistematičnega znanstvenega raziskovanja družbenega komuniciranja na največji ljubljanski družboslovni fakulteti.
Naslov zbornika je povzet po naslovu njegove leta 1990 objavljene knjige, ki je nekakšen samoobračun z dvema desetletjema raziskovanja družbenega komuniciranja in javnega mnenja. Vprašanja demokratične vloge novinarstva in narave komuniciranja so bila ves čas v središču njegovega zanimanja in se kot rdeča nit prepletajo skozi njegova dela ne glede na to, katera specifična tematika je v njih obravnavana.
Prejšnji članekPrihodnost smučarskega turizma v Sloveniji
Naslednji članekEpidemija bo pokazala, kaj res potrebujemo in v kaj je vredno vlagati v prihodnosti
Novinarke_ji
Uporabniški račun Katedre za novinarstvo. Katedra izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.