Študentki magistrskega programa Novinarstvo Anja Ristić in Sara Dvorjak sta s televizijskim novinarskim prispevkom o (zlo)rabi pametnih drog med študenti zmagali v kategoriji televizijske produkcije  mednarodnega študentskega novinarskega festivala On the Record, ki je med 26. in 27. majem potekal na Univerzi v Novem Sadu v Srbiji. Tretje mesto sta v isti kategoriji zasedla študentka in študent magistrskega programa Novinarstvo Anastasija Jović in Rene Markič, in sicer s prispevkom o vplivu umetne inteligence na študijski proces.

Na letošnjem festivalu On the Record so v tekmovalni del sprejeli 21 radijskih in televizijskih prispevkov od skupaj 60 prijavljenih izdelkov študentov novinarstva iz univerz v Beogradu, Novem Sadu, Zagrebu in Sarajevu. V tekmovalni del festivala sta se uvrstili tudi študentki magistrskega programa Novinarstvo na FDV Urška Bitenc in Kaja Stepančič s prispevkom o spolnem nasilju na univerzi.

Vsi trije prispevki so nastali v okviru modula Radiotelevizija in novi mediji, pri katerem skupina vpisanih študentov deluje kot novinarsko uredništvo in pod mentorstvom izr. prof. dr. Igorja Vobiča, doc. mag. Vasje Lebariča in prof. dr. Monike Kalin Golob pripravlja televizijsko informativno-eksperimentalno oddajo Študentsko oko.

Oddaja, ki letos obeležuje 10-letnico ustvarjanja, je rezultat tesnega medfakultetnega sodelovanja med Fakulteto za družbene vede in Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo.

Prispevke si lahko ogledate na naslednjih povezavah Akademske televizije:

Prejšnji članekNepogrešljiv pomočnik pri delu – policijski pes
Naslednji članekTerapevtski pes
Novinarke_ji
Uporabniški račun Katedre za novinarstvo. Katedra izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.