Situacija je vsem znana, po zmenku ob kavi, kosilu ali čem drugem napoči tisti prelomni trenutek. Natakar prinese račun in začne se pogajanje, hitrostno iskanje denarnice ter tekmovanje v stilu “kdo bo prvi pri šanku”. Če je bilo v preteklosti jasno, da mora račun poravnati moški, vlada danes ob trku kavalirstva in emancipacije prava zmeda. Kdo torej pije in kdo plača?

V prvi epizodi podkasta Moški so z Venere, ženske so z Marsa se ukvarjamo prav s to dilemo. Soočili smo ženske in moške poglede na temo plačevanja, slišali pa boste lahko tudi mnenja, zbrana z raznih koncev sveta.

Prvo epizodo so ustvarjali:

Veronika Steiner; snemanje in montaža

Zala Kramperšek; grafična podoba, sogovornica v oddaji

Teodora Cvetković; grafična podoba, priprava oddaje

Tjaša Lorbek in Jakob Murovec; vodenje pogovora

V oddaji je gostoval Tilen Leban.

*************************************************************************

V podkastu Moški so z Venere, ženske so z Marsa se pogovarjamo z obema spoloma. Rušimo in pretresamo stereotipe, tabuje in debatiramo o različnih temah ter o odnosih med moškimi in ženskami. Predloge za teme nam postavlja občinstvo, saj ustvarjamo vsebine, ki so poslušalstvu blizu. Z osebnimi pripovedmi naših gostov skušamo v poslušalcih vzbuditi občutke empatije in njihovo zanimanje za družbeno relevantne teme, ki so sicer v medijskem prostoru velikokrat potisnjene na stranski tir.

Več o podkastu si lahko prebrete spodaj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Prenesi dokument tukaj [275.33 KB]

Prejšnji članekPridobivanje statističnih podatkov koronavirusa v prvem valu epidemije
Naslednji članekKdo tu smrdi? (Moški so z Venere, ženske so z Marsa, ep.2)