Novica, da se je za obdobje do konca decembra 2019 prvoligašem iz Domžal pridružil tudi iz daneskega Brøndbyja sposojeni 24-letni bočni nogometaš Gregor Sikošek, je razveselila celoten klub ob Kamniški Bistrici. Sikošek, ki je pred slabimi dvemi leti v pol leta prehodil pot od Krškega do Kopra, slovenske reprezentance in nato še Brøndbyja, se za dobro leto vrača v domovino. Mladi Artičan je v Domžale ob koncu avgusta prišel iz danske Superlige, kjer je branil barve Bröndbya in Silkeborga. V ligi, ki velja za eno najboljših razvojnih na stari celini, je pridobil veliko novih izkušenj na področju evropskega nogometa in jih bo dobro leto lahko kazal na domačih zelenicah.

V Krškem dozorel tako nogometno kot tudi osebnostno

Sikošek se je z nogometom začel ukvarjati pri 5 letih v klubu NK Brežice 1919 in nadaljeval v Krškem: »Krško mi je dalo res veliko – tam nisem dozorel samo nogometno, temveč tudi osebnostno, za kar sem jim res hvaležen. Razlikuje oziroma se je razlikoval od ostalih predvsem v tem, da je bil to domač klub, z domačimi igralci. Na tekmah smo imeli tudi veliko navijačev, saj smo se vsi med sabo poznali, tako da je verjetno ta povezanost ključna, sedaj pa se to spreminja, za kar mi je res zelo žal,” je povedal za Ekipo.

Foto: Facebook

Gregor je zelo ponosen na svojo domovino in na to, da je lahko igral za slovensko reprezentanco. Že kot otrok si je namreč pred spanjem večkrat zaželel, da bi nekega dne lahko odigral vsaj eno tekmo za reprezentanco in sanje so se mu izpolnile novembra 2016, ko je debitiral na prijateljski tekmi proti Poljski v Vroclavu. Debitantska tekma je zanj pomenila potrdilo dobrega dela in vrh vsega vloženega truda.

Njegova izjemna hitrost, borbenost, učljivost in s tem hitra nogometna rast so ga v samo letu dni časa popeljali od prvoligašev Krškega in Kopra ter reprezentance do 11-kratnega danskega prvaka Brøndbyja.

Foto: arhiv ePosavje

Ponudbe so se kar vrstile

Ko je Sikošek prestopil v prvo slovensko nogometno ligo, so njegove dobre igre pri nekdanjem prvoligašu z budnim očesom spremljali tudi v klubu danskega velikana Brøndbyja. Po prestopu iz domačega Krškega na Obalo je sprejel odločilno ponudbo. Ne Maribor, ne Olimpija, odločil se je za Brøndby.

Pri moštvu iz Köbenhavna je vknjižil šestnajst ligaških nastopov, zanj pa v lanskem poletju odigral tudi dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko ligo. Nato so ga za leto dni »posodili« ligaškemu tekmecu Silkeborgu, kateremu je pomagal na poti do obstanka. Zanje je v zadnji sezoni skupno odigral 23 uradnih tekem.

Hiter in agresiven stil igre, ki ga igrajo na Danskem, mu zelo leži. Rad ima timski duh, saj ni eden izmed arognatnežev, ki bi si želeli žogo držati zase, in prav spodbujanje in bodrenje med igralci sta mu bila na Danskem najbolj všeč: »Tudi na začetku vsakega treninga se najprej zberemo vsi v krogu in imamo kakšne naloge po skupinah. Res je velik poudarek na timskem duhu,« je za portal NK Domžale povedal mladi nogometaš. Njihove metode dela bo lahko zdaj pokazal tudi doma, kar ga izredno veseli.

Nazaj domov, tokrat v rumeno

Športni direktor Domžal Matej Oražem je nad njim navdušen: »Gregor je izredno kakovosten nogometaš in ko se je pojavila možnost prestopa, smo takoj reagirali. Glede na njegov položaj na Danskem je bil posel precej kompleksen, a smo na koncu vsi zadovoljni z razpletom. Z njegovim prihodom smo trenerskemu štabu omogočili še nekaj dodatnih taktičnih različic, ki jih doslej nismo mogli uporabljati.«

Tudi Sikoškovi prvi vtisi so izredno pozitivni. Meni, da je delo kluba v Domžalah izredno kakovostno, sam pa si želi s trdim delom napredovati in moštvu pomagati do čim boljših rezultatov. »Domžale so pravo okolje za razvoj mladih igralcev, od tu se je do višjega nivoja v zadnjih sezonah prebilo precej igralcev, ki so danes denimo tudi člani slovenske izbrane vrste. To je zame velika motivacija, zato se veselim dela v rumenem dresu,« je za portal NK Domžale dejal Sikošek. N. V.

(11. 10. 2018)

Prejšnji članek»Izobrazba športnika je odvisna tudi od inteligence trenerja«
Naslednji članekŠportnik leta 2018 – popravili vtis iz prejšnjega leta