Katedra za novinarstvo je v sodelovanju s Katedro za medijske in komunikacijske študije za študentke in študente med 20. in 22. aprilom organizirala strokovno ekskurzijo v Prago, ki je potekala pod okriljem Slovenskega komunikološkega društva. Takoj po prihodu so si češko prestolnico ogledali z Žižkovega televizijskega stolpa, visokega 216 metrov. Pred samostojnim spoznavanjem Prage sta v praškem kongresnem centru študentkam in študentom predavala dr. Irena Reifová s praške Karlove univeze, ki je razčlenila protislovja postsocialistične nostalgije, in dr. Václav Štětka z Univerze v Loughboroughu, ki je predstavil značilnosti in specifike češkega medijskega okolja.

Drugi dan je minil v manjših skupinah, in sicer ob strokovnih obiskih češkega javnega radia, najstarejše komercialne radijske postaje na Češkem in Radia Svobodna Evropa, ki ima sedež prav v češki prestolnici, ter vodenih strokovnih ogledih po mestnih četrtih Žižkov in Jižní Město in največjega filmskega studia v Srednji Evropi Barrandov. Pred odhodom v Ljubljano je skupina več ur namenila tehničnemu muzeju, s posebno pozornostjo tudi oddelkom za razvoj tiska, fotografije in filma.

Prejšnji članekOkrogla miza Lektorji medijskih besedil
Naslednji članekFDV: kaj z mobilnimi telefoni med predavanji?
Novinarke_ji
Uporabniški račun Katedre za novinarstvo. Katedra izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.