Strokovno ekskurzijo za študentke in študente novinarstva je organiziralo Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji (povezava do spletne strani tukaj).

V polnem dvodnevnem programu so se srečali z relevantnimi sogovornicami in sogovorci, ki so jim predstavili vlogo Evropske komisije v EU (Urška Grahek), delo kabineta komisarke za promet (Andreja Kodrin s sodelavci) in vključenost EU v posredovanja pri naravnih in drugih nesrečah (Gregor Volaj).

možnostih in načinih za prijavo na opravljanje pripravništva v EK jim je spregovorila Ulrike Mangold, svoje pripravniške izkušnje pa sta z njimi delila še dva njena mlajša kolega. Obiskali so avdiovizualni servis EK (Simona Pulko, Nataša Goršek Mencin, Frédéric D’Hondt) ter prisostvovali opoldanski novinarski konferenci, na kateri EK prek svojih uradnih govork in govorcev vsak delovni dan odgovarja na vprašanja akreditiranih novinarjev in novinark vseh svetovnih medijev. Pri kosilu se je študentom nato pridružila prav ena od teh govork – Maja Kocijančič, uradna govorka visoke predstavnica EU za zunanje zadeve in varnostno politiko

O delu dopisnika v Bruslju so se pogovarjali z Delovim novinarjem Petrom Žerjavičem, o migracijski politiki EU pa s Tove Ernst, uradno govorko EK na tem področju.

Prejšnji članekPredstavitev na informativnih dnevih
Naslednji članekOkrogla miza Krhanje novinarskega poklica
Docent na Katedri za novinarstvo in raziskovalec na Centru za raziskovanje družbenega komuniciranja na Fakulteti za družbene vede.