V petek, 22. novembra, je Društvo novinarjev Slovenije v Centru slovanskih kultur France Prešeren že tradicionalno podelilo novinarske nagrade Čuvaj/Watchdog. Med prejemniki nagrad te osrednje novinarske stanovske organizacije so bili v letošnjem letu kar trije aktualni študenti Katedre za novinarstvo.

Darja Pograjc, študentka drugostopenjskega programa Novinarske študije, je med prejemnicami nagrade za izstopajoče novinarske dosežke za projekt Prvega programa Radia Slovenija Delaj in molči. Debitantsko nagrado za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, sta prejela Klara Širovnik, študentka dodiplomskega programa Novinarstvo, in Lucijan Zalokar, študent Novinarskih študij.

Čuvaj/Watchdog
Letošnji prejemniki nagrad Čuvaj/Watchdog, ki jih podeljuje Društvo novinarjev Slovenije. (foto: Kaja Brezočnik, fotografiji uporabljeni z dovoljenjem DNS)

Vsem trem iskreno čestitamo za izjemen dosežek!

Več informacij o letošnjih nagrajencih na spletni strani društva: https://novinar.com/novica/cestitke-cuvajem-2019/

Prejšnji članekIs Slovene language an endangered species?
Naslednji članekPodeljena priznanja za najboljše študentske izdelke
Uporabniški račun Katedre za novinarstvo. Katedra izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.