Troti na domačem parketu izgubili pomembno tekmo

Žoga ob parket udarja nenavadno glasno. Veliko glasneje kot dobro leto nazaj, ko smo si nazadnje lahko ogledali košarkarsko tekmo v živo. Zvok namreč spremlja le še pogovor majhnega števila gledalcev in občasno razburjanje obeh trenerjev. Vzdušje je seveda še daleč od “normalnega”, vseeno pa se igralci obeh ekip borijo kot pred nabito polnimi tribunami svojih navijačev.

Morda je za to krivo dejstvo, da se tekmovanje za prvaka druge slovenske košarkarske lige bliža h koncu. Spremljamo namreč polfinalno tekmo med Troti in košarkarji kluba PVC Nagode Postojna. V igri za prvaka so prav štiri najboljše ekipe po rednem delu, na vrhu lestvice pa so zapisani domačini današnje tekme – Troti. Kot se za vodilno ekipo spodobi, so domačini prvi zadeli koš nasprotnika, košarkarji Postojne pa niso dosti zaostajali za njimi. Celotno prvo četrtino tekme sta bili ekipi precej izenačeni, najvišje vodstvo domačinov je bilo 5 točk. Po zaključenih prvih desetih minutah pa to ni zadostovalo, saj so za gosti zaostali za točko.

“Glede na to, da je bila to naša prva polfinalna tekma, smo bili pred začetkom pričakovano nekoliko nervozni. Tako visoko v tekmovanju za 2. slovensko košarkarsko ligo nismo bili še nikoli. Srečanja zaradi živčnosti nismo izpeljali popolnoma po svojih željah, gostje pa so z dobro igro v napadu do minimalnega vodstva prišli že po prvi četrtini,” začetek tekme opiše domači igralec Blaž Abram, ki je za svojo ekipo ukradel zadnjo žogo v prvi četrtini, a do novih točk jim ni uspelo priti.

Na drugi strani je pri košarkarjih Postojne v prvi polovici tekme pozitivno izstopal Gašper Jordan Rojko, ki je do polčasa dosegel kar 22 točk. Tudi ob koncu tekme je bil omenjeni košarkar najboljši igralec svoje ekipe tako po številu doseženih točk, skokov in tudi asistenc. Nasprotniki pa so si vloge razdelili – največ košev je zadel mladi Jaka Klobučar, kapetan Smiljan Pavić je poskrbel za največ skokov, najboljši podajalec pa je bil Domen Janc.

Tudi po polčasu nobena od ekip ni uspela priti do višjega vodstva, razlika je bila večino tretje četrtine le nekaj točk. Šele na začetku zadnjega dela tekme sta se ekipi nekoliko oddaljili. Domačini so prišli do najvišjega vodstva tekme, ki je znašalo 8 točk, nasprotniki pa jim niso dolgo ostali dolžni. Hitro so se jim približali in tekma je bila napeta oziroma “dinamična”, kot jo je opisal tehnični komisar Žarko Tomšič, vse do konca. Košarkarji Postojne so svoj zadnji zmagovalni koš zadeli že slabo minuto pred koncem srečanja. Vseeno se končni rezultat ni obrnil v prid domače ekipe, saj so bili po besedah pomočnika trenerja Luke Mittaga v napadu zelo slabo razpoloženi. “Tekmo smo izgubili zaradi res slabega napadalnega dne. Od našega povprečja doseženih točk v domači dvorani smo bili danes slabši za skoraj 20 točk.”

Ekipi se bosta ponovno srečali že čez štiri dni, tokrat v dvorani košarkarjev Postojne. V primeru, da zmagajo Postojnčani, se ti uvrstijo v finale tekmovanja. V nasprotnem primeru pa bosta morali ekipi odigrati še tretjo tekmo, ki bo odločila, kdo si zasluži v finalni boj.

“Ker smo bili favoriti tekme in v domači Livadi res težko izgubimo, poraza nismo zares pričakovali. Na povratno tekmo se ne bomo posebej pripravljali. Kot ponavadi si bomo ogledali napake z današnje tekme in ponovili taktične zamisli na obeh delih igrišča. Vemo, kaj moramo narediti, da se v zmagah izenačimo in si priborimo odločilno domačo tekmo,” je načrte po tekmi strnil domači pomočnik trenerja. “Naš cilj ni zmagati druge lige, ne gledamo tako daleč vnaprej. Cilj je zmagati vsako tekmo, v katero gremo. Tudi če se seznona za nas konča s polfinalom, bomo svojo zgodbo pogumno gradili naprej. Vseeno pa verjamem, da zaostanek lahko preobrnemo in kasneje gostimo tudi vsaj eno finalno tekmo.”

Nika Fink

Prejšnji članekMatura v času koronavirusa
Naslednji članekNovela drobtinic stanovanjskega zakona