Problem popularne kulture je, da v profesionalni kuhinji favorizira predvsem moške. Med njimi sta vsem znana Gordon Ramsey in Jamie Oliver, ki ju lahko spremljamo v raznih pogovornih oddajah na televiziji in ostalih družbenih omrežjih. 

Ker želimo v tem podkastu razbiti stereotip, da imajo glavno besedo v kuhinji moški, smo se pogovarjali z dvema profesionalcema: šefom kuhinje Pivnica Union Jezeršek Timom Loborcem in tekmovalko šeste sezone Masterchefa, ki sedaj vodi lastno slaščičarsko podjetje Cukerpekarca, Jernejo Trofenik Dimnik.

Z njima sva se v okviru podkasta Moški so z Venere, ženske so z Marsa pogovarjala Sabina Bravec in Luka Bohinc.

Peto epizodo smo pripravili: Vanesa Bezlaj, Zala Fidler, Nika Lokajner Andoljšek, Luka Bohinc in Sabina Bravec.

************************************************************************

V podkastu Moški so z Venere, ženske so z Marsa se pogovarjamo z obema spoloma. Rušimo in pretresamo stereotipe, tabuje in debatiramo o različnih temah ter o odnosih med moškimi in ženskami. Predloge za teme nam postavlja občinstvo, saj ustvarjamo vsebine, ki so poslušalstvu blizu. Z osebnimi pripovedmi naših gostov skušamo v poslušalcih vzbuditi občutke empatije in njihovo zanimanje za družbeno relevantne teme, ki so sicer v medijskem prostoru velikokrat potisnjene na stranski tir.


 

Prejšnji članekKAJ ŽENSKE IN MOŠKI IŠČEJO PRI PARTNERJIH? (Moški so z Venere, Ženske so z Marsa, ep. 4)
Naslednji članekTikTok je lahko za otroke in najstnike tudi koristen