Mož, ki je spremenil dojemanje hudiča

 

Lucifer, Hudič, Padli Angel so imena, ki jih Tom Ellis nosi v seriji, ki osvaja srca svojih oboževalcev. Igralec je najbolj prepoznaven po svoji vlogi v seriji Lucifer, kjer nosi tudi isto ime. Kljub prepoznavnosti iz omenjene serije, pa to ni edina pomembnejša vloga, ki jo je odigral v svojem življenju.

Ko človek pomisli na najstarejšega sovražnika ljudi, po navadi ne pomisli na nič kaj lepega. A Tom nam pokaže hudiča v drugi luči – razkrije obraz mučenika, ki je obsojen na zasovraženo življenje. S svojim šarmantnim obrazom, grajeno britansko postavo in s smislom za humor, spravi serijo na naslednjo raven. Kot je dejal za The Hollywood Reporter, je glasba pomemben del za vživetev v vlogo. Ob sprejetju zaposlitve, je dobil seznam pesmi, katere je poslušal ves čas, ko je le utegnil; pa naj bo to avtu ali pa v fitnesu. S tem je prevzel mentaliteto, ki se odraža na malih ekranih. Glasba pa prihaja tudi iz njegovih ust. Če prav je v serijah pogosto, da igralci zaigrajo glasbeni nastop, to pri njem čisto ne drži. Tom ima neverjeten glas in kot je sam dejal, je vse pesmi ob spremljavi klavirja odpel sam. Inštrument, naj bi bil sicer posnet ločeno, pod rokami drugega izvajalca, a vokale hudiču na platnu nudi sam. Sodeč po komentarjih na spletu, se njegove priredbe lahko kosajo z originali. Svoj glasbeni talent je razvil medtem, ko je bil aktiven član v City of Sheffield Youth Orchestra. Kar je zanimivo tudi je, da je njegov lik bil ustvarjen po pevcu Davida Bowieja. Lucifer je njegov oboževalec, prav tako pa naj bi postal Tom, ki je preživljal dneve, z njegovo glasbo v ušesih.
V seriji je Lucifer je pravi magnet za ženske, katere se ne morejo opreti njegov volji. Edina oseba, katero Tom v vlogi ne more očarati, tako kot drugih, je njegova najbližja sodelavka Chloe Decker. Gospod Ellis pa je v intervjuju za On Demand Entertaiment priznal, da je v resnici pravo nasprotje. Meni, da bi totalna oblast nad voljo žensk uničila celoten čar. V seriji pa lahko tudi vidimo lojalnost do omenjene detektive, za katero dobimo občutek, da bi naredil vse zanjo. To je verjetno ena izmed lastnosti, ki jih Tom trenutno izkazuje v  privatnem življenju. Velik del njegovega Instagram profila, ki v času pisanja šteje že več kot pol milijona sledilcev, je namenjeno promociji serije, a kljub temu najdemo slike iz njegovega zasebnega življenja. Tam večkrat objavi sliko s svojo punco, kjer izpostavi svojo ljubezen in lojalnost do nje. Očitno je del krščanske vere v njem, kot je pravi angel v seriji.

Tom pravzaprav izvira iz zelo verne družine, kar bi znalo biti sporno glede na igrano vlogo. Njegov oče in stric sta oba duhovnika v Babtistični cerkvi. Kot je dejal za Buzzymag pa to ne vpliva na njegovo v omenjeni seriji. Pravi, da je odraščal v bolj ”človeški” krščanski vzgoji, kjer je bil poudarek na miru, ljubezni in na trudu, da zastopiš tudi drugačne od sebe. Kar je v nasprotju s pričakovanji, so njegovi domači pravzaprav zelo navdušeni nad njegovo vlogo. Prav oče pa je tisti, kateremu Tom najbolj zaupa v svojem življenju. Meni, da je zelo moder človek in ima veliko spoštovanja do njega. Isto pa ne moremo reči za njegov lik, ki iz dna srca sovraži svojega očeta in bi naredil vse, da bi mu škodoval in prekrižal načrte.

 

Kljub njegovi vzgoji pa je njegova morala tudi zaškripala. Mogoče je kriva slava ali denar, a sodeč po zapisu na TVOvermind je svojo nekdanjo ženo, Tamzin Outhwaite, prevaral, medtem ko je bil na službeni poti v Ameriki. Njegova nekdanja ljubezen je tudi dejala, da to ni bila stvar samo ene noči. Sam je odraščal v družini s tremi sestrami, med njimi je bila tudi njegova dvojčiča. Z nekdanjo ženo pa ima tudi tri otroke, vse tri so hčerke. Očitno so številčne hčere pogoste v njihovi družini. Žal pa je zaradi svojih nelojalnih dejanj do njihove matere, izgubil stik z njimi. Na TVOvermind pravijo, da mine tudi več mesecev, preden vidi svoj naraščaj, saj živijo pri materi. Tamzin pa pravi, da so prav zaradi tega otroci tudi večkrat nesrečni. Ko se je odprla in predstavila svoje življenje po ločitvi, je Daily Mirror zapisal, da otroci večkrat pogrešajo svojega očeta in zato tudi potujejo na lokacije, kjer se on tisti trenutek nahajajo, da jim je lažje.

 

Seveda, pa Lucifer ni prva stvar v kateri je Tom nastopal. Za seboj ima že kar uspešno kariero in sedaj je že toliko uspešen, da lahko, kot je sam izrekel ”Ne iščem službe, ker rabim službo. Iščemo službo, ki vem da je prava zame”. Prva večja serija, v kateri je nastopal je bila Kiss Me Kate, ki je na male ekrane prišla leta 2000, od takrat naprej pa ga spremljajo uspehi. Do sedaj pa je prejel eno nominacijo za neverjetnega igralca in sicer v komični seriji Miranda. Nagrade Golden Nymph takrat ni prejel, prav tako pa nobene naknadne nominacije.

 

Najbolj uspešna serija, v kateri nastopa Tom pa je pravzaprav posneta po romanu. Malo smešno je, da gospod Ellis pred snemanjem ni bil seznanjen s samim delom in je zanj zvedel šele, ko je dobil zaposlitev. Za Interview Magazine je dejal, da je pravzaprav vesel, da ni opravil predčasnega branja, saj bi to lahko vplivalo na sprejetje vloge.

Kot lahko vidimo, je možno zaznati tako podobnosti, kot razlike med Tomom in Luciferjom. Kako sprejemati njegove lastnosti je stvar posameznika, a prepričani smo, da bo pod njegovim rokami nastalo še mnogo uspešnih serij ter filmov.

Prejšnji članekStrokovna eksurzija v Bruselj
Naslednji članekPranje denarja s pobijanjem brezdomnih psov