Podkast Odpirajmo tabuje – Epizoda 1: Čustva

V naši epizodi smo raziskovali tabu moškega (ne)jokanja. Izvedli smo anketo, v kateri smo ljudi spraševali, ali več jokajo moški ali ženske in kdaj so nazadnje jokali. Poleg tega smo gostili zanimivo gostjo – dr. Matejo Hudoklin, ki od leta 2020 vodi Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana. Vabljeni k poslušanju!

V podkastu Odpirajmo tabuje bomo v prvih štirih epizodah odprli vprašanja, o katerih se ljudje sicer težko pogovarjajo in na katera težko najdejo odgovore in informacije. Včasih se sramujemo stvari, ki niso nič takega. Velja, da se o njih ne spodobi govoriti. Govorili bomo o spolnih igračkah, o menstruaciji, kontracepciji, o težavah s pomanjkanjem denarja in o čustvovanju. Vse to so stvari, o katerih v javnem prostoru najdemo malo informacij, saj jih zagovorniki javne morale razumejo kot nepomembne. Tudi če vas je sram, si le nataknite slušalke in nihče ne bo vedel, kaj poslušate.

V epizodi smo sodelovali:

  • Laura Gomboc in Lara Miklavčič – priprava scenarija, pogovor z gostjo, koordinacija dela in preverjanje podatkov
  • Nina Rozman in Rebecca Winkler Milovanović – izvedba ankete, priprava vizualnega materiala za Instagram in studijski del
  • Meta Marn – studijski del, montaža in objava epizode
  • Aljaž Plos – predstavitev podkasta

Najdete nas lahko tudi na Instagramu: https://www.instagram.com/odpirajmo_tabuje/.

Prejšnji članekDelo televizijskega voditelja na regionalni televiziji
Naslednji članekPodkast Odpirajmo tabuje – Epizoda 3: Menstruacija in kontracepcija